Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Jõgeva mõttetalgulised soovivad luua ideepanka

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Berit-Helena Lamp
Copy
Minu Eesti mõttetalgud
Minu Eesti mõttetalgud Foto: Repro

«Minu Eesti» mõttetalgutel Jõgeva Kultuurikeskuses tehti ettepanek luua ideepank, et piirkonna arendamiseks välja käidud mõtteid kokku koguda, tutvustada neid avalikkusele ning algatada diskussioone.


Mõtte koondada Jõgeva elukeskkonna huvitavamaks ja atraktiivsemaks ja hubasemaks muutmisega seotud ideed ideepanka pakuti välja «Minu Eesti» projektijuhi Aare Kirna juhitud mõttetalguliste vestlusringis, kirjutas Jaan Lukas.


Mõttetalguliste vestlusringis, mida juhtis «Minu Eesti» projektijuht Aare Kirna, kes on ise Jõgeva linna elanik, peeti üheks mõttekaks variandis luua ideepank Jõgeva linna koduleheküljele, kus asjahuvilised ka erinevaid mõtteid kommenteerida ja omaltpoolt täiendada võiksid.

«Jõgeva linnavalitsus suhtub ideepanga moodustamise mõttesse soosivalt ning on valmis selle ellu viimisele ka kaasa aitama. Ka «Minu Eesti» mõttetalgud tõestasid, et jõgevlastel on mitmeid häid mõtteid kodulinna elu edendamiseks,» arvas Jõgeva linnapea Viktor Svjtõsev.

Üheks teemaks oli jõgevlaste mõttetalgutel seegi, kuidas saaks Jõgeva kui tervise ja loodusesõbraliku linna potentsiaali paremini ära kasutada.

Jõgeva Gümnaasiumi spordiõpetaja ja linnavolikogu kultuuri-ja hariduskomisjoni esimehe Viktor Nõmme arvates võiks linnas töötada pidevalt jalgrataste laenutus, mis võimaldaks korraldada jalgrattamarku ümbruses asuvatesse looduskaunitesse ja kultuuriloolistesse paikadesse.

«Jõgevalt jäävad paarikümne kilomeetri kaugusele Laiuse, Kuremaa, Palamuse, Kassinurme, mida on alati külastanud turistid nii Eestist kui ka välisriikidest,» lisas biotehnoloog Piret Kukk, kes töötab Brüsselis biotehnoloogina, kuid otsustas Eestis viibides osaleda oma sünnilinnas Jõgeval korraldatud mõttetalgutel.

Tagasi üles