Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Suhtlus lapsevanema ja kooli vahel kolib veebi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tallinna Kuristiku gümnaasiumi õpetaja ja 1.b klassi juhataja Kertu Pildre on märganud, et mida väiksem on laps, seda koostööaltimad on tema vanemad.
Tallinna Kuristiku gümnaasiumi õpetaja ja 1.b klassi juhataja Kertu Pildre on märganud, et mida väiksem on laps, seda koostööaltimad on tema vanemad. Foto: Peeter Langovits

Veebis saab vanem lapse tegemiste ja koolieluga kursis olla päris mitut moodi. Peamine kanal selleks on e-kool, kuid peale selle võib kasutuses olla ka lapsevanemate meililist, suhtlusgrupp mõnes sotsiaalmeediakanalis, ajaveeb või kooli koduleht.

Tallinna Kuristiku gümnaasiumis 1. klassi klassijuhatajana ja inglise keele õpetajana töötav Kertu Pildre sai lapsevanematega suhtlemiseks ette lugeda ohtralt võimalusi alates lapse päevikust klassiblogini välja. Vanematega näost näkku räägib ta enamasti siis, kui mõni neist oma jütsile kooli järele tuleb, kuid pakilisema olukorra puhul saab alati ka helistada.

«Oma klassi põhjal saan öelda, et lapsevanemad tunnevad kooli tegemiste vastu suurt huvi,» kiidab Pildre. «Nad jälgivad blogi, kasutavad tihedasti e-kooli ja meili teel tuntakse huvi. Harvad pole ka telefonikõned.»

Tagasi üles