Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Toidujulgeolekuks peab Eesti rohkem köögivilja kasvatama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Köögivili.
Köögivili. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti tootjad suudavad põhitoiduainetest varustada meie elanikke piisavalt piima, liha, teravilja ja kartuliga, ent paremaks toidujulgeolekuks tuleb meil suurendada köögiviljakasvatust.

Eesti Kaitsetööstuse Liit  ja põllumajandus-kaubanduskoda allkirjastasid eile koostööprojekti Eesti rahva toidujulgeoleku tagamiseks. «Toidujulgeoleku eesmärk on, et igas riigis peaks rahvas olema igal ajal tagatud toiduga, olgu selleks siis rahu-, kriisi- või sõjaaeg,» ütles Eesti Kaitsetööstuse Liidu tegevjuht Andres Parve.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmuse sõnul tähendab see, et kodumaist toidutootmist tuleb arendada nii, et igal ajal saaks võimalikult palju rahvast toita kohaliku toiduga.

Tagasi üles