Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Piparkooke ei pea kaunistama üksnes glasuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Margus Ansu

Piparkoogiküpsetamise võistluse «Piparkoogimaania» eestvedaja, graafik Mari-Liis Laanemaa arvates võiks glasuuri kasutada piparkookidele vaid rõhu andmiseks – kaunistamiseks on palju põnevamaid vahendeid.

«Piparkoogitainas on väga hea vahend loovuse katsetamiseks. Kui läheb midagi valesti, siis ei ole ju midagi – vea saab ära süüa,» tõi Laanemaa välja.

Piparkoogitainast meisterdamise alus on korralik tainas, mis võiks olla pigem tugevam ehk suurema jahusisaldusega.

Tagasi üles