/nginx/o/2012/12/13/1482932t1h706a.jpg)
Rootsis ei möödu kuuma ja vürtsika glögita ükski jõulukuu pidu, ütleb rootsieestlane Andres Koern, kelle käe all Põltsamaal 1995. aastal esimene glögi kokku segati.
Rootsis ei möödu kuuma ja vürtsika glögita ükski jõulukuu pidu, ütleb rootsieestlane Andres Koern, kelle käe all Põltsamaal 1995. aastal esimene glögi kokku segati.
Oma esimest glögilonksu ja sellega seotud emotsiooni Rootsis sõjapõgenike peres üles kasvanud Andres Koern ei mäleta. Tema lapsepõlvejõulud möödusid ehteestilikult verivorsti ja hapukapsaga. «Küllap oli see täiskasvanuikka jõudes, kui juba alkoholi pruukida tohtisin,» arvab 1992. aastal Põltsamaale kolinud ja seal väärikate veinide tegemise traditsiooni ellu äratanud mees.