Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Eesti loovutab motojõugu narkosüüasjas Soomele neli kahtlustatavat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Berit-Helena Lamp
Copy
Cannonball mootorrattaklubi logo. Foto on illustratiivne.
Cannonball mootorrattaklubi logo. Foto on illustratiivne. Foto: MC

Harju maakohtu määruse alusel loovutatakse kriminaalmenetluseks Soomele sealse motojõugu Cannonball MC narkosüüasjaga seoses Eestis kinni võetud neli meest.

Soome ja Eesti kriminaalpolitsei ühisoperatsioonil peeti 27. novembril Tallinnas ja Harjumaal kinni Soome kodanik Erik Hemming Eklund ning kolm eestlast - Marek Püvi, Erki-Glen Karu ja Christian-Eric Smith, kirjutas ERR Uudised.

Kuigi kinnipidamisjärgsel vahistamisel olid mehed enda Soomele loovutamise vastu, siis tänaseks kohtuistungiks olid nad oma meelt muutnud ning olid enda loovutamisega lahkelt nõus.

Eelmisel teisipäeval puistas Soome politsei Helsingis motojõugu Cannonball MC peakorterit ning muid jõuguliikmetega seotud kohti, kuna neid kahtlustatakse narkootikumide ja relvadega seotud kuritegudes.

Samal ajal toimus operatsioon ka Eestis, mistõttu keskkriminaalpolitsei pidas Soome vahistamismääruse alusel kinni motojõuku mittekuuluva Eklundi, Püvi, Karu ja Smithi.

Tagasi üles