Päevatoimetaja:
Margus Martin

Saare maavanem ähvardab põhikooli liitmisotsuse kohtusse anda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Martti Kass
Copy
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Liis Treimann

Saare maavanem Toomas Kasemaa ähvardab Kuressaare linnavolikogu poolt veebruari lõpus vastu võetud Kuressaare põhikooli liitmisotsuse anda halduskohtusse, juhul kui volikogu ei vii otsust ettenähtud aja jooksul vastavusse haldusmenetluse seadusega.

Maavanem leiab, et volikogu on otsuse põhjendavas osas jätnud tähelepanuta haldusmenetluse seaduses toodud kohustuse esitada otsuse põhjenduses kaalutlused, millest volikogu on haldusakti andmisel lähtunud, kirjutab Meie Maa.

Otsuse tegemise ajaks olid linnavolikogu poole pöördunud nii Kuressaare põhikooli hoolekogu kui vilistlaskogu, kes tegid ettepaneku loobuda koolide liitmise kavast ja säilitada Kuressaare põhikool iseseisva koolina.

Ettepanekus esitas kooli hoolekogu oma põhjendused põhikooli tegevuse jätkamise vajaduse ja võimaluste kohta.
«Seega oli antud juhul linnavolikogul kohustus kaaluda koolide ümberkorraldamise vajadust nii otsuses toodud põhjendustest lähtudes kui ka arvestades esitatud vastuväiteid ja ettepanekuid,» kirjutas maavanem linnavolikogule saadetud kirjas.

Kasemaa sõnul ei nähtu linnavolikogu 26. veebruari otsusest, et volikogu oleks otsuse tegemisel kaalunud esitatud ettepanekuid ja vastuväiteid.

Tagasi üles