Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Puitbriketiga võib haprama ahju lõhki kütta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ümar puitbrikett süttib kandilisest pisut kergemini, põleb kiiremini ja annab käredamat sooja.
Ümar puitbrikett süttib kandilisest pisut kergemini, põleb kiiremini ja annab käredamat sooja. Foto: Andres Haabu

Osaühingu Briketipoisid tegevjuhi Rivo Aunpu sõnul müüakse Eestis kahe kujuga puitbriketti: kandiliste ja ümarate tükkidena.

Kandiline puitbrikett on mahult enamasti suurem ja tihedamini kokku pressitud. Seetõttu on seda raskem süüdata ning see põleb mahedama leegiga. «Kandilise puitbriketi eelis on põlemisaeg ja kompaktsus ladustamisel. Tavaliselt on seda tüüpi brikett pakendatud kümnekilostesse pakkidesse. Kandiline puitbrikett sobib paremini pliidi alla ja kaminasse,» õpetas Aunpu.

Ümar, vorstikujuline puit­brikett on seevastu natukene väiksema jõuga kokku pressitud. «Selle eelis on kergem süttimine ning küllalt kiire ja terav kuumus. Miinusena põleb see ära tunduvalt kiiremini ning jätab kuumuse salvestamiseks vähem sütt,» selgitas tegevjuht.

Tagasi üles