Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Juustutööstus kostitab maiasmokki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaarlijärve meierei töötaja Aleftriia Loim tõstis eile hommikul pakkimisliinile maasika-ricotta’t, mille esimene partii valmis ettevõttes laupäeval. Esialgu hakkab Kaarlijärvelt tulema paarkümmend tonni magusat vadakukohupiimapastat kuus.
Kaarlijärve meierei töötaja Aleftriia Loim tõstis eile hommikul pakkimisliinile maasika-ricotta’t, mille esimene partii valmis ettevõttes laupäeval. Esialgu hakkab Kaarlijärvelt tulema paarkümmend tonni magusat vadakukohupiimapastat kuus. Foto: Sille Annuk

Kirglikud küpsetajad on Rannu külje all Kaarlijärve meiereis valmiva vadaku­kohupiima ehk ricotta juba ammu omaks võtnud. Nüüd teeb meierei küpsetajate elu mitut sorti magusa ricotta’ga lihtsamaks.

«Ei oskagi öelda, kas parem on maasika- või banaanimaitseline kohupiimapasta,» muheles Põltsamaa Meierei Juustutööstuse Kaarlijärve meierei töötaja Aleftriia Loim eile hommikul maasika-ricotta’t pakendades. «Need ju veel nii uued tooted.»

Tõesti, esimene partii ehk tonn banaanivadakukohupiima valmis reede õhtul. Teine laar, tonn maasika-ricotta’t keedeti laupäeval. «Mulle maitseb rohkem banaani-ricotta,» ütles Kaarlijärve meierei tehnoloog Marge Sütt, kes on viimased kuud magusa vadakukohupiimapasta väljatöötamisega tõsiselt ametis olnud.

Tagasi üles