Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Evelin Ilves kohtus Valga põhikooli söökla tunnustatud kokkadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
OÜ ReMa Köök kokad Mari Kunder ja Merili Vares ning Evelin Ilves eelmisel aastal Eesti parima koolisöökla konkursil, kus Ilves andis kokkadele üle parima innovaatilise toidu preemia.
OÜ ReMa Köök kokad Mari Kunder ja Merili Vares ning Evelin Ilves eelmisel aastal Eesti parima koolisöökla konkursil, kus Ilves andis kokkadele üle parima innovaatilise toidu preemia. Foto: Marko Mumm / Delfi

Evelin Ilves kohtus täna Valga põhikooli õpilaste ja õpetajatega ning proovis koolitoitu, mille valmistaja OÜ ReMa Köök on kaks aastat järjest pärjatud Eesti parima koolisöökla konkursil innovaatilise toidu preemiaga.

Firma kokkade Mari Kunderi ja Merili Varese abiga konkureeriti käesoleval õppeaastal juba kolmandat korda Eesti parima koolisöökla tiitlile. Esimesel osalemise aastal saadi eripreemia parima tulemuse eest eelvoorus, möödunud aastal andis Evelin Ilves neile üle preemia parima innovaatilise toidu eest. Tänavu olid Valga põhikooli kokad taas parimad innovaatilise koolitoidu valmistajad kala-köögiviljasupi näol.

«Kui muidu kurdetakse koolides, et lapsed tahavad kartuliputru ja makarone ning midagi tervislikku ei söö, siis Valga põhikooli noored kokad tõestavad otse vastupidist: lapsed lausa ootavad, et kokad pliidi taga rohkem katsetaksid ning uusi maitseid proovida annaksid,» ütles Ilves.

OÜ ReMa Köök kasutab oma toitudes kohalikke mahejuurvilju, väga oluliseks peetakse toorsalatite suurt valikut. Ilvese sõnul ei kurda Valga põhikoolis tõepoolest keegi köögiviljade või salatite vähese söömise üle. «Ka loobuti kolm aastat tagasi pea täielikult sealiha kasutamisest ning asendati see vähemrasvase loomalihaga. Tegemist on lausa musterkooliga,» lisas Ilves.

Tagasi üles