Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Inimesed pildistavad seda, mida söövad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tuneesias elav Karima Bizid käis eile hommikul turul, ja et sinna oli just toodud tuunikala ja kaheksajalgu, grillis ta need perele lõunaks. Karima Bizid on üks toidupildivõistlusel osaleja.
Tuneesias elav Karima Bizid käis eile hommikul turul, ja et sinna oli just toodud tuunikala ja kaheksajalgu, grillis ta need perele lõunaks. Karima Bizid on üks toidupildivõistlusel osaleja. Foto: Erakogu

Mismoodi näeb välja eesti rahvustoiduks peetav kaerakile ehk kisla või Kesk-Aasiast pärit ja peamiselt kikerhernestest koosnev roog hummus? Vastus on käeulatuses ehk Eesti Rahva Muuseumis.

Toksige interneti otsinguribale www.omalood.erm.ee ning kohe rullub lahti fotoseeria «Pildista, mida sa sööd!». Sealt leiate üles vürtsikilud, keedetud viinamäeteod ja tänavalt ostetud hamburgeri ning nätsu. Kõrvale saate lugeda, kes ja mis puhul on üht või teist toitu söönud, kus pilt on tehtud ning kuidas roog valminud – ammendamatu üksikasjade varaait.

Järeldada võib ainult üht: ükski inimene ei peaks alahindama iseennast ega seda, mida ta parasjagu sööb. Igaüks jõuab veel tänagi oma lõuna- või õhtuoote kas telefoni või fotoaparaadiga üles pildistada, teele saata ja toidupiltide kogumise kampaaniasse oma jälje jätta.

Tagasi üles