Ükskõik, kas inimene on ostnud kartulid suurkasvataja käest või korjanud oma aiamaalt – kõige tähtsam on kartul korralikult ära kuivatada ja läbi sorteerida. «Tänavu on lisaks niiskele sügisele ka see probleem, et terve suvi oli märg ja kui kartul üles võetakse, siis ta on suhteliselt vesine,» räägib Eesti Maaviljeluse Instituudi taimebiotehnoloogia osakonna vanemteadur Viive Rosenberg.
Tellijale
Korterelamus elades on odavam soetada kartulit osakaupa
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vaatamata sellele, et müüjad püüavad mugulaid hoolikalt sorteerida ja kuivatada, satub ostetud kartulite hulka igal juhul alati mõni mädanenud mugul,» lisab Rosenberg. «Kindlasti soovitaks oma kartulid ise veel üle vaadata ja katsuda, et mädased eemaldada.»