Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Kehra raudtee ülesõidu lähistel tabati metallivargad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Urmas Tooming
Copy
Metallivargus Kehra raudteeülesõidu juures.
Metallivargus Kehra raudteeülesõidu juures. Foto: Elektrilevi

Eile õhtul kella 16.30 paiku tabas politsei Kehra raudteeülesõidu juures otse teolt metallivargad, kes lõikasid vanametalliks elektriposti sõrestiku alustalasid. Politsei ja Elektrilevi esindaja kohale jõudmise hetkeks oli rikutud üks metallist post.

Metallivaraste teo muutis eriti ohtlikuks see, et rikuti elektriposti tugikonstruktsiooni, millele ei järgne elektrikatkestust ja seetõttu võtaks varguse avastamine rohkem aega.

«Metallivaraste tõttu nõrgestatud postile oleks tõenäoliselt saatuslikuks saanud varsti maha sadav lumi. Suure koormuse tõttu langeks pinge all elektriliin raudteele, rikkudes raudtee juhtimisseadmeid ja põhjustaks pikema elektrikatkestuse suurele hulgale majapidamistele,» ütles Elektrilevi käiduosakonna juhtaja Indrek Sild. «Sellisel puhul läheks metallivaraste paarsada eurot hõlptulu Elektrilevile maksma mitukümmend tuhat eurot.»

Kehras tabatud metallivaraste kahju kõrvaldamise kulu on hinnanguliselt 1000 eurot. Viimase aasta jooksul on kokku  rüüstatud ligi 300 Elektrilevi alajaama ja elektrikilpi, mille tagajärgede kõrvaldamise otsesed kahjud ulatuvad 160 000 euroni.

Elektrilevi tänab varaste tabamisele kaasa aidanud tähelepanelikku elanikku, kes metallivargaid märkas ja sellest politseile teada andis. Jätkuvalt on varaste tabamiseks oodatud inimeste abi, kes elektrikilpide või alajaamade läheduses kahtlasi isikuid märgates peaksid sellest teada anda politseile numbril 110. Varga tabamiseni viiva vihje eest on Elektrilevi välja pannud preemia kuni 1000 eurot.
 

Tagasi üles