![Artikli foto](http://f10.pmo.ee/kkm3OZSjIsMVBo2FU01gUR_sz4w=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2012/10/10/1366496t1hcb4c.jpg)
Kihnu saarel, kus hülgejaht on olnud aastasadu üks elatusallikaid, teatakse veel praegugi hästi, kuidas maitsvaid hülgetoite teha.
Kihnu saarel, kus hülgejaht on olnud aastasadu üks elatusallikaid, teatakse veel praegugi hästi, kuidas maitsvaid hülgetoite teha.
Kihnu viiulifestivali raames õppisid Eesti tippkokad kihnlastelt hülgeliha valmistamise nippe, vahendasid «Seitsmesed uudised».
Kokk Ants Uustalu ütles, et hülgelihas on ühendatud kala ja liha maitse ning tema sööks seda meeleldi vähemalt kord nädalas. Kihnu saare toitudes on Uustalu sõnul piisavalt eripära, et neist madalhooaja turismimagnet võiks saada.
«See metspart ja hüljes, omad nišid on siin olemas. Jääb ainult oodata, millal siin korralik restoran avatakse, siis tuleb mandrilt laevatäite kaupa rahvast siia sööma ja jooma,» ennustas ta.