Kihnu saarel, kus hülgejaht on olnud aastasadu üks elatusallikaid, teatakse veel praegugi hästi, kuidas maitsvaid hülgetoite teha.
TV3: Kihnus maitsti hülgeliha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu viiulifestivali raames õppisid Eesti tippkokad kihnlastelt hülgeliha valmistamise nippe, vahendasid «Seitsmesed uudised».
Kokk Ants Uustalu ütles, et hülgelihas on ühendatud kala ja liha maitse ning tema sööks seda meeleldi vähemalt kord nädalas. Kihnu saare toitudes on Uustalu sõnul piisavalt eripära, et neist madalhooaja turismimagnet võiks saada.
«See metspart ja hüljes, omad nišid on siin olemas. Jääb ainult oodata, millal siin korralik restoran avatakse, siis tuleb mandrilt laevatäite kaupa rahvast siia sööma ja jooma,» ennustas ta.