Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Sotside esimeheks saab laupäeval kas Pihl või Saks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Merike Tamm
Copy
Katrin Saks.
Katrin Saks. Foto: Triin Toome

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uue esimehe kohale on erakonna liikmete poolt esitatud siseminister Jüri Pihl ja Euroopa Parlamendi saadik Katrin Saks, uus juht valitakse sel laupäeval rahvusraamatukogus toimuval üldkogul.

Siseminister Jüri Pihl ütles, et Eesti eduka arengu tagamiseks on vaja eeskätt murrangut mõtteviisis. «Müüt madalatest maksudest kui majandusedu alusest ja sellega iseenesest kaasnevast heaolust on kokku varisenud,» nentis siseminister.

Ta lisas, et sotsiaaldemokraadid on aastaid rõhutanud turvalisuse, hoolivuse ja koostöö vajadust. «Need väärtused on ühiskonnale tugev aluspõhi, mis võimaldavad arendada paralleelselt hästi nii majandust kui ühiskonda tervikuna. Seda näitab Põhjala kogemus, kus on saavutatud nii tugev, avatud ja innovaatiline majandus, kui turvalisust pakkuv heaoluühiskond,» kinnitas Pihl.

Euroopa Parlamendi liikme Katrin Saksa sõnul seisab erakonnal ees kaks olulist ülesannet - minna edukalt vastu suvel toimuvale Euroopa Parlamendi valimisele ning kohalike omavalitsuste valimisele sügisel.

«Rohkem kui kunagi varem tähendavad seekordsed valimised poliitiliste valikute tegemist. Konservatiivid ja liberaalid ütlevad, et turuga peab kohanduma. Sotsiaaldemokraatidena väidame, et tulevikku peab kujundama ning riigi roll turu reguleerimisel peab suurenema,» lausus Saks.

Tema sõnul viiski paduliberaalne poliitika paljudes riikides üleilmse majanduskriisini. Nüüd on aeg anda Euroopale uus suund, mis väärtustaks eelkõige inimesi.

Saks lisas, et kodanike parema tuleviku eest tuleb võidelda nii Eestis kui Brüsselis, mistõttu ongi suvel ja sügisel toimuvad valimised Eestile ühtviisi olulised.

Katrin Saks kandideerib ka SDE Euroopa Parlamendi valimisnimekirjas, mis kinnitatakse samuti erakonna üldkogul 7. märtsil. Erakonna praegune liider, rahandusminister Ivari Padar, kes on juhtinud parteid viimased kuus aastat, on erakonna Euroopa Parlamendi valimisnimekirja esinumber.

Tagasi üles