Luksusautode varas pääseb vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Cayenne Turbo.
Porsche Cayenne Turbo. Foto: wikimedia.org.

Täna selgub, kas Viru maakohus vabastab ralliäss Markko Märtini maja tühjendanud ja ta Subaru varastanud Maksim Sestremi vanglast.


Tõenäoliselt saab Sestrem (31) enne tähtaega vabaks, sest 7. novembri kohtuistungil ei vaielnud tema vabastamise vastu ka Viru ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova. Põhjuseks on Sestremi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillari sõnul autovarga põhjustatud kahju, mida ta pole suutnud hüvitada.



«Kui Sestrem jätab katseajal kas või ühe kuu eest maksmata, läheb ta otseteed vangimajja tagasi,» selgitas Sillar.



Kes autovarga tööle võtab, ta ei öelnud, mainis vaid, et elektrikutööd mees tunneb.



Sestremi käsi oli 2005. aasta detsembris mängus ka nüüdseks meie seast lahkunud kunagise siseministri Robert Lepiksoni Porsche Cayenne´i kadumises.



2003. aastal varastas Sestrem ühelt ärimehelt miljonikroonise Mercedese. Kuigi ta tabati ja mõisteti süüdi, jätkas ta vabaduses kallite autode varastamist, jõudes 2005. aastal juba Märtini, Lepiksoni ja veel mitmete teiste sõidukiteni. Viimati, 2007. aasta oktoobris mõistis Harju maakohus Sestremile kokkuleppemenetluse korras varguste ja varguskatsete ning osaliselt kandmata varasema karistuse eest kolme aasta ja seitsme kuu pikkuse vabadusekaotuse.



Lisaks mõistis kohus Sestremilt välja kannatanutele tekitatud ligi 625 000-kroonise kahju ja ligi 55 000 krooni kohtukulusid. Sestrem peaks trellide taha jääma kuni järgmise aasta 3. novembrini. Kui kohus rahuldab ta soovi ja prokurör seda ei vaidlusta, on mees kümne päeva pärast vaba.

Tagasi üles