Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Presidendi vastuvõtul pakutakse külalistele söödavat mulda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tänasel presidendi vastuvõtul Tartus pakutakse külalistele ühe suupistena söödavat mulda.

Vabakutseline kokk Dmitri Fomenko ei osanud enda lemmikut esile tõsta, sest tema hinnangul on kõik tehtu väga hea.

«Üks on linnuliha, üks kanalina ja kolmas loom,» kirjeldas ta enda kandikut.

Suupisteid pidi Fomenko valmistama 1500 ja ettevalmistustööd kestsid 12 tundi. Vanemuises anti suupistetele viimane lihv.

Nimekiri suupistetest ja kokkadest:

Maia Smõslova, Peakokk, F-hoone
Kuivatatud vürtsikilufilee muna-kodujuustkreemiga krõbedal kadakaleival.
Madalküpsetatud lõhefilee peedi ja marineeritud kurgi salatil
Lepasuitsu-seafilee lahtisel sibula pirukal 

Ants Uustalu, Peakokk, Soome suursaatkond
Kodumaa viljakas muld
Tasaselt küpsetatud pardilihast kroket, sõstraveinis hautatud pirni, valge sõstra kreemi ja saialille õitega.
Õunapuusuitsu lõhe ümbrik taliõunamarmelaadi ja punapeedi täpiga.
Tuha -macaron kitsejuustuvahu ja sidrunipüreega
 
Artur Ovtšinnikov, peakokk, Frens catering
Marineeritud siiafilee ja suitsuräime tartar lõhemarja-õuna juci`ga
Vuti galantiin tomati-peedi marmelaadiga
Rukkileiva kanapee vasikaliha rilette metsaseene kreemiga
Seaküljeliha ja veisekeele kook sinepitarretisega
Magusküüslaugu-selleri cappucino ja suitsupeki Brunoise`ga
 
Madis Põld, peakokk, Restoran Paat
Vürtsi kilufileega suitsutatud vutimuna porrulaugu pesas
Suitsuahvena kreem soolasiia ning musta leiva ja kõrvitsa puruga
Kitsejuustu vaht peedi briochiga ja õhitud odrakruubiga
 
Dmitri Fomenko, peakokk, vabakutseline 
Vutt ja muna sügisel korjatud rabarberi kreemiga
Praetud siig pehme porgandikreemiga
Mahe veiseliha tar tar ürdi kreemi ja marineeritud kännuseentega
 
Joel Ostart, peakokk, Café Truffe
Mustaleiva -heeringa teriin vürtsikilu ja marineeritud kirsstomatiga
Peekonisse mähitud verivorsti amps
Lõuna-Eesti küüslauguleivcal rostbeef pohlaga
 
Õie Pritson, kondiiter/kommimeister, Werner
Vana Tallinna trühvel
Tiramisu trühvel
Mini-porgandi-apelsinikook
 
Allan Kuning, kondiiter/kommimeister, Rain stuudio
Mõrušokolaadi – Mandli trühvel 
Kodujuustu kreemi piimašokolaadi trühvel
Rukkileiva minikook toorjuustu kreemiga
 
Inga Paenurm, peakokk, Vabariigi Presidendi Kantselei
Aigar Breti tuhajuust maapirnipüree ja roosiželeega
Musta leiva ja metsaseenekook
Hõrk meekook punapeedikreemi ja kama-mustsõstra tolmuga

Tagasi üles