Prokuratuur lepib kohtu otsusega: Kallo jääb menetluse ajaks ametisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.
Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo. Foto: Liis Treimann

Riigiprokuratuuril oli kümme päeva aega, et vaidlustada kohtumäärus, mis jättis Kalev Kallo kriminaalmenetluse ajaks ametisse. Prokuratuur kinnitas, et aktsepteerib kohtu seisukohta ning määrust ei vaidlusta.

«Prokuratuur aktsepteerib kohtu seisukohta. Määruse tegemisest on möödunud kümme päeva ning prokuratuur määrust ei vaidlustanud,» kinnitas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro.

Harju Maakohus otsustas 25. septembril mitte rahulda taotlust Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo ametist kõrvaldamiseks. Kohus leidis, et Kallol puudub tulenevalt tema ametipositsioonist Tallinna linnavolikogu esimehena võimalus mõjutada Tallinna linnavalitsuse töötajaid. 

Prokuratuur taotles Kalev Kallo ametist kõrvaldamist, leides, et Kallo omab staatusest ja ametipositsioonist tulenevalt mõjuvõimu, millega saab vahetult või teiste inimeste kaudu tunnistajaid mõjutada.

Kallot kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele ja andmisele kaasaaitamises.

Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises möödunud aasta jooksul. Kahtlusaluseid on kokku seitse: peale Savisaare veel Aivar Tuulberg, Aleksander Kofkin, Kalev Kallo, Hillar Teder, Vello Kunman ja Villu Reiljan.

Harju maakohus rahuldas 30. septembril prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare linnapea ametist. Savisaare kaitsja Oliver Nääs lubas otsuse vaidlustada.

Tagasi üles