Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Talgupäevast võttis osa üle 40 000 inimese

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Helen Mihelson
Copy
Käru alevikus toimus talgupäev.
Käru alevikus toimus talgupäev. Foto: Aljona Suržikova

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev on lõppenud ning korraldajate hinnangul oli tegemist igati õnnestunud talgupäevaga, mille raames lõi kaasa rohkem talgulisi kui eelmisel aastal – kokku 43 137 inimest.

Talgupäeva raames korraldati kokku 1737 talgut, millest tänastel andmetel võttis osa 43 137 inimest. Kõige rohkem talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 414 talgul osales kokku 12 335 inimest.

Elanike arvu järgi oli kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus osales 160 talgul 3438 inimest. Tartumaal osales 148 talgul 3040 talgulist, Pärnumaal 146 talgul 3352 talgulist, Lääne-Virumaal 107 talgul 2649 talgulist, Raplamaal 102 talgul 2104 talgulist, Võrumaal 96 talgul 2175 talgulist, Järvamaal 94 talgul 2148 talgulist, Ida-Virumaal 91 talgul 3025 talgulist, Viljandimaal 87 talgul 2108 talgulist, Läänemaal 84 talgul 1957 talgulist, Jõgevamaal 79 talgul 1790 talgulist, Valgamaal 56 talgul 1512 talgulist, Põlvamaal 48 talgul 1066 talgulist, Hiiumaal 24 talgul 418 talgulist. Petserimaal, Venemaa territooriumile jääval Ida-Setomaal osales talgutel 20 inimest.

Tänane talgupäev sujus ilma tõsiste viperusteta: kaks talgulist siiski vigastasid kätt saega ja vajasid arstiabi ning üks talgujuht vigastas nina ja pidi samuti arsti juures käima. Tartu Peetri kiriku keldrist leiti kaks granaati ja Paldiskist miin – mõlemas paigas kutsuti kohale päästeamet.

Traditsiooniliselt kuulusid talgupäeva menüüsse nii talgusupp, kodused küpsetised kui muud head paremat. Talgujuhtide sõnul podises tänavu supipadades frikadellisupp, kana-klimbisupp, makaronisupp ja uhhaa, samuti traditsioonilisemad seljanka, hernesupp, borš ja kapsasupp.

Talgulistele pakuti ka kartuliputru, mulgiputru ja plovi. Perenaised küpsetasid pannkooke, pirukaid, saia, kringlit, rabarberikook ja õunakook.

Tagasi üles