Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Paet Eesti-Vene piirileppest: peamine on välisministeeriumide vahel kokku leppida sõlmimisaeg

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toomas Randlo
Copy
Eesti välisminister Urmas Paet
Eesti välisminister Urmas Paet Foto: Liis Treimann

Eesti välisminister Urmas Paet ütles täna Eesti-Vene piirileppest rääkides, et nüüd kui mõlemad pooled on riigisisesed kooskõlastusprotseduurid ära teinud, on peamine välisministeeriumide vahel kokku leppida sõlmimisaeg.

«Nüüd edasi on see, et välisministeeriumid hakkavad arutama, millal piirilepped sõlmida,» lausus Paet. «Ja tuleb vaadata üle, et tehniliselt oleksid lepete projektid sellised, mida oleks võimalik allkirjastada. Peamine on välisministeeriumide vahel kokku leppida sõlmimisaeg.»

Seda, millal piirilepe sõlmitakse, välisminister öelda ei osanud. «Eks tuleb arutada, kuidas need nii öelda kalendrid kokku klapivad. Peamiselt on see kalendrite ja tehnilise ettevalmistuse teema.»

Meedias levinud kuulduste kohta, et Vene välisminister Sergei Lavrov tuleb Eestisse piirilepet allkirjastama ütles Paet: «Vene välisministrit oleme korduvalt Eestisse visiidile kutsunud ja oleme korranud seda ka sel aastal. Hetkel ühtegi lõplikku sellelaadset kokkulepet veel ei ole.»

Interfax teatas täna, et Venemaa president Vladimir Putin andis Vene välisministeeriumile korralduse allkirjastada piirileping Eestiga.

Tagasi üles