Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Väliseestlaste ühing: Soome võib olla kolinud üle 35 000 eestlase

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Martti Kass
Copy
Soome lipp (esiplaanil) koos teiste Euroopa Liidu lippudega..
Soome lipp (esiplaanil) koos teiste Euroopa Liidu lippudega.. Foto: AFP / Scanpix.

Soome on viimastel aastatel kolinud üle 35 000 eestlase, hindab Ülemaailmse Eesti Kesknõukogu Eesti esindaja Aho Rebas, kuid lisab, et täpset arvu on raske öelda, sest väga vähesed registreerivad Eestist lahkumise ametlikult.

«Mõni tuhat on kindlasti läinud veel ka Rootsi, Saksamaale, Belgiasse, Iirimaale ja Austraaliasse,» arvab Rebas ning lisab, et nendesse riikidesse õppima või tööle minemine on levinud eriti just viimastel aastatel, kirjutas Õhtuleht.

Suur eestlaste kogukond on pärast Teist maailmasõda moodustunud ka USAsse, Kanadasse, Rootsi ja Austraaliasse läinutest, lisab Rebas.

Kui vanalt eestlane hakkab võõrsilt koju igatsema, ei oska Rebas öelda, sest ka tagasitulijate kohta polevat kellelgi täpset ülevaadet.

Välisministeeriumi kaudu on end püsivalt välismaal elavana registreerinud siiski vaid 7735 inimest, kuid võimude väitel pole välistatud, et nii mõnigi neist on aja jooksul juba kodumaale naasnud ja jätnud registreerimise tühistamata.

Märksõnad

Tagasi üles