Sobib kõikide külmade ja kuumade lihatoitude kõrvale.
Aroonia ja hautatud peedi salat
Puhastage 200 g aedpeeti, riivige peenteks laastudeks ja hautage 2 sl taimeõliga tasasel tulel pidevalt segades. Segage jahtunud peedihautisele 200 g eelnevalt ettevalmistatud arooniaid. Lisage 1 tl purustatud aniisiseemneid (või 1 kuhjaga sl värsket peenestatud aniisbasiilikut), 1-2 kuhjaga sl jämedalt purustatud kreeka pähkleid, poole sidruni mahl või paar sl ebaküdooniamahla, maitseks soola ja suhkrut.
Sobib hakklihakaste, hakklihatoitude ja praetud maksa kõrvale.
Võtke 150 g punaseid ja 150 g valgeid aedube, pange 12 tunniks külma vette eraldi nõudesse likku. Asetage oad väiksematesse keedunõudesse - ikka eraldi, sest keemise aeg on erinev. Valage peale keev vesi ja kupatage lahtises nõus 10 minutit, nõrutage. Valage peale uus vesi ja keetke, kuni oad on pehmed. Soola lisage pärast keetmist, vastasel korral jäävad oad kõvaks. Keeduvett võiks maitsestada peenestatud aedpiparrohu vm vorstirohtudega.
Lisage keedetud ubadele 200-300 g eelnevalt ettevalmistatud arooniaid, 1-2 väikesteks tükkideks lõigutud magusat punast pipart, 1-2 kuhjaga sl peenestatud värskete vorstirohtude segu, 1-2 sl õli, samapalju veiniäädikat või sidrunimahla, maitseks soola. Segage salat läbi ja tõstke tunniks külmkappi.
Serveerimisel võiks salatile puistata jämedalt lõigutud või rebitud punaselehelist aniisbasiilikut.
Mikserdage 3 munakollast, 1 sl vedelat mett, 1 klaas arooniamahla ja 2 klaasi külma piima. Kogusest jätkub neljaks portsjoniks.
Serveerige jääkuubikutega.
Aroonia ja kirsikoore nastoika «Perestroika»
Asetage 2 kg vartest puhastatud ja pestud arooniaid 3-liitrisesse klaaspurki, lisage 200-300 g suhkrut, 1 kuhjaga sl kuivatatud noorte kirsivõrsete koort, 1 tl jämedalt purustatud nelki. Ülejäänud osas täitke purk kange viina, brändi või valge rummiga.