Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Rakvere lööb Szolnoki Tallinnalt üle

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rakvere linn.
Rakvere linn. Foto: Rakvere linnavalitsus

Tallinna asemel Ungari linna Szolnokiga tihedaid sõprussidemeid arendava Rakvere esindajad sõidavad sinna sõprusüritusele, mis kulmineerub guljašifestivaliga.

Kuueliikmeline Rakvere delegatsioon suundub homme Szolnokisse üritusele, kuhu sealne linnavalitsus on kutsunud oma ametlike ja perspektiivsete sõpruslinnade esindajaid.

Üritused kulmineeruvad laupäeval traditsioonilise guljašifestivaliga, mille käigus peaks idee järgi iga külaline ka keetma mingit oma maa rahvusrooga.

Üritusele sõitva Rakvere välissuhete spetsialisti Anu Oja sõnul ei saa praegu eestlaste poolt mingit konkreetset rooga lubada, kuid kindlasti tutvustatakse teistele Rakveres toodetud ja Rakvere nimega toiduaineid.

Varem on Szolnoki sõpruslinnaks Eestis olnud Tallinn, ent nende linnade vahel pole Tallinna ametnike kinnitusel juba pikemat aega mingeid suhteid olnud.

Rakvere ja Szolnoki läbikäimine toimub seni Lääne-Virumaa ja Szolnoki rajooni möödunud aastal alanud koostöö raames.

Rakvere esindajad eesotsas volikogu esimehe Mihkel Juhkami ja linnapea Andres Jaadlaga kohtuvad Szolnoki linnapea Ferenc Szalai, abilinnapea Istvan Szabo ja teiste linnajuhtidega.

Muu hulgas on plaanis arutada ametlike sõprussidemete loomist linnade vahel, milleks on algatus tulnud Szolnoki poolt.

Samuti kohtub Rakvere delegatsioon teiste Szolnoki partnerlinnade esindajatega.

Lisaks volikogu esimehele ja linnapeale esindavad Rakveret volikogu liikmed Urve Õis, Villu Nurmoja ja Roman Kusma ning linnavalitsuse välissuhete spetsialist Anu Oja.

Tagasi Eestisse jõuab Rakvere delegatsioon pühapäeval, 9. septembri õhtul.

Tagasi üles