Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Riigikogu liikmetest esines lõppenud istungjärgul enim Mihhail Stalnuhhin

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin.
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu liikmetest esines lõppenud kevadistungjärgul enim Keskerakonna saadik Mihhail Stalnuhhin, kes astus kõnede ja sõnavõttudega üles kokku 173 korral.

Stalnuhhin pidas 14. jaanuarist 20. juunini kestnud kevadistungjärgul 89 kõnet ja esines 84 sõnavõtuga.

Esimesed 11 enim esinenud parlamendisaadikut olid kõik keskerakondlased.

Priit Toobal astus kevadistungjärgu jooksul kõnede ja sõnavõttudega üles 131, Tarmo Tamm 128, Marika Tuus-Laul 110, Valeri Korb 95, Kadri Simson 94, Mailis Reps 90, Ester Tuiksoo 87, Yana Toom 85, Viktor Vassiljev 77 ja Eldar Efendijev 70 korda.

Aktiivseim mittekeskerakondlane oli mullu kevadel Keskerakonnast välja astunud ja praegu demokraatide saadikurühma kuuluv Inara Luigas, kes esines sama palju kui Eldar Efendijev ehk 70 korda.

Sotsiaaldemokraatidest kõneles kõige rohkem Neeme Suur, kes astus kõnede ja sõnavõttudega üles 69 korda.

Koalitsioonisaadikutest kõneles kõige rohkem reformierakondlane Urve Tiidus, kes võttis sõna ja esines kõnedega 38 korda. Koalitsioonisaadikutest olid sõnakamad veel Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadik Aivar Kokk ja reformierakondlane Igor Gräzin, kes esinesid mõlemad 34 korda.

Kõige vähem said kevadistungjärgul sõna Isamaa ja Res Publica Liidu saadikud Tõnis Lukas ja Andrus Saare. Lukas esines istungjärgul ühe kõnega ja Saare ühe sõnavõtuga. Eesti Rahva Muuseumi juhiks saanud Tõnis Lukas lahkus riigikogust 21. jaanuaril. Eesti Panga nõukogu esimeheks saanud Mart Laari asendusliikmena riigikogu liikmeks asunud Andrus Saare asus parlamendis tööle 13. juunil.

Kaks korda esinesid kevadistungjärgul IRL-i kuuluv parlamendi esimees Ene Ergma, reformierakondlane Margus Hanson, IRL-i liige Marko Mihkelson ja reformierakondlane Rein Aidma.

Riigikogu kevadistungjärk kestis 14. jaanuarist 20. juunini.

Tagasi üles